Alma Mahler

Alma Mahler


En teaterkoncert om komponisten Alma Mahler.

I samarbejde med Teater Undergrunden.

 

Gennem Eva Sommestad Holtens fortættede og sanselige monolog med nedslag i den purunge Almas længsler og drømme, den midaldrende kvindes sorger og frustrationer over samlivet med den excentriske Gustav Mahler, og den aldrende dames tilbageblik på et langt liv med mange elskere og ægteskaber, men med lige så mange forliste kunstneriske ambitioner, i dialog med hendes og Gustav Mahlers egne sange, præsenterer Copenhagen Chamber Performance en kraftfuld boullionterning af et kunstnerportræt, hvor hun selv og hendes kunst - i en times tid - igen bliver til kød og blod.

Anmelderne skrev:


" En smuk og stilren musikforestilling..."

" Et idealistisk musikerfællesskab mellem den tyskfødte skuespillerinde Katrin Weisser og den bosnisk-danske sanger Radmila Rajic har ført til en intens fortælling..."

Knud Cornelius om " Alma Mahler " i Frederiksborg Amts Avis


"Det gælder både teksten og musikken, og ikke mindst det energiske og veltimede spil de to kvinder imellem. De fremstår som hinandens dragende modsætninger, og er betagende at betragte sammen. De er som solen og månen, der kredser om hinanden. Den ene belyser den anden, skaber klangrum for det usagte og giver sangstemme til det, der alligevel bliver sagt - med sang.

Det store sjæledrama virker fint som et kammerspil. Uden at det dermed bliver reduceret. Heller ikke i Arbejdermuseets forholdsvis store festsal til premieren."

m.svennevig.blogspot.com


 ”En fin lille forestilling om en kvindes ret til et liv på niveau med de mænd hun elsker, og hvor fokus uden besvær skifter mellem tale og sang som mellem kniv og gaffel – kun med begge får vi det hele med.
Sammenkoblingen af teksten, fremført af Katrin Weisser, og Gustav og Alma Mahlers sange, sunget smukt af Radmila Rajic, virker godt i forestillingen ALMA MAHLER.
sceneblog.dk

”Tre piger i topform i spændende kammerspil om komponisten Gustav Mahlers kone og de mange mænd i Alma Mahlers liv. En god aften i godt selskab.”

Bent Fabricius-Bjerre

”Det var en stor oplevelse. Hvor er det en fantastisk fortælling”

Mette Bock, kulturministerMedvirkende:
Skuespiller: Katrin Weisser

Sanger: Radmila Rajic

Pianist: Rikke Sandberg/Charlotte Thaning


Instruktion: Kenneth Kreutzmann

Scenografi og kostumer: Gøje Rostrup

Tekst: Eva Sommestad Holten m.fl.


Forestillingen støttet af:

  • Knud Højgaards Fond
  • Beckett-Fonden
  • Solist Foreningen af 1921
    Oticob Fonden
  • Wilhelm Hansen Fonden
  • Københavns Kommune
  • Danske Dramatikere