p

Alma - en Teaterkoncert om komponisten Alma Mahlers kunstneriske og erotiske liv.


Gennem Eva Sommestad Holtens fortættede og sanselige monolog med nedslag i den purunge Almas længsler og drømme, den midaldrende kvindes sorger og frustrationer over samlivet med den excentriske Gustav, og den aldrende dames tilbageblik på et langt liv med mange elskere og ægteskaber, men med lige så mange forliste kunstneriske ambitioner, i dialog med hendes og Gustav Mahlers egne sange, præsenterer Copenhagen Chamber Performance en kraftfuld boullionterning af et kunstnerportræt, hvor hun selv og hendes kunst - i en times tid - igen bliver til kød og blod.


Medvirkende:
Skuespiller: Katrin Weisser, Sanger: Radmila Rajic, Pianist: Rikke Sandberg
Instruktion: Kenneth Kreutzmann, Scenografi og kostumer: Gøje Rostrup, Tekst: Eva Sommestad Holten m.fl.Fotograf: Kenneth Kreutzmann


Anmeldelser:

"Det gælder både teksten og musikken, og ikke mindst det energiske og veltimede spil de to kvinder imellem. De fremstår som hinandens dragende modsætninger, og er betagende at betragte sammen. De er som solen og månen, der kredser om hinanden. Den ene belyser den anden, skaber klangrum for det usagte og giver sangstemme til det, der alligevel bliver sagt - med sang.
Det har tydeligvis været en leg for instruktøren Kenneth Kreutzmann at få mest muligt ud af det, der var. Først og fremmest er det de to spillere, og det er dygtigt og effektivt håndteret. Det store sjæledrama virker fint som et kammerspil. Uden at det dermed bliver reduceret. Heller ikke i Arbejdermuseets forholdsvis store festsal til premieren.
"

Michael Svennevig


Fotograf: Kenneth Kreutzmann

"Fredag d.14.september 2018 så jeg forestillingen om Alma Mahler på teatret 'Galaksen'.
Sædvanligvis skildres Alma som et såkaldt 'man-eater' og 'femme fatale', men her fremstod hun
langt mere sammensat. Man fornemmede hendes ensomhed og forvirring over sin identitet - som en kvinde, der på en vis måde søger svaret på sit 'jeg' hos mændene - samtidig med at hun fremstod med indre styrke. Nærmest chokerende var brevet fra Gustav Mahler, der i bedste mandschauvenistiske overbevisning, dikterer hendes fremtid med ham. Følelsen af klaustrofobi hos Alma, når hun læser brevet, forplantede sig til publikum, som fascinerede fulgte hendes dilemma omkring det kommende ægteskab med Gustav.

Musik, sang og tekst kommenterede og understregede situationer og stemninger, og i Kenneth Kreutzmanns enkle og stramme iscenesættelse blev også kropsspillet udtryksfuldt og kommenterede i både realistiske og unaturalistiske udtryk, hvor der desuden var plads til forløsende humor! Forestillingen skaber en fin symbiose af skuespilkunst ( Katrin Weisser-Lodahl), sang (Radmila Rajic), klaver (Rikke Sandberg ) og tekst (Eva Sommersted Holten) - i et univers, der forholder sig både kritisk og (især) solidarisk til sin hovedperson. Et musikhistorisk emne, men
et helt aktuelt kvindeportræt.
"

Mette Borg
Dramaturg og instruktørFotograf: Kenneth Kreutzmann

Billetter: Teaterbilletter.dk

 
p p
p
p
p
p