p

John Frandsen:
"Et Dukkehjem" - opera

 

I november 2014 fik John Frandsens nye kammeropera ”Et Dukkehjem” premiere på Den Fynske Opera.
Bag produktionen stod Copenhagen Chamber Performance i samarbejde med Den Fynske opera, Den Ny Opera i Esbjerg og Esbjerg Ensemble, der medvirkede som orkester.

Forestillingen blev usædvanligt flot modtaget. Et par klip fra avisernes anmeldelser dokumenterer det:

"John Frandsens opera over Et Dukkehjem er et krystallinsk mesterværk. (…) Et Dukkehjem har en utrættelig feberpuls, båret af udsøgte blæsere, et vibrerende liv, der (...) lader den menneskelige skrøbelighed tone bevægende og rent ud i rummet. Den karismatiske og skønt klingende sopran Radmila Rajic fremstår som en gudinde på gæstespil. En sjælekrænger af format."

Peter Johannes Erichsen, Weekendavisen

"John Frandsen har komponeret et partitur, der med få instrumenter farver konversationen, så vi kommer tættere på Janácek end Puccini. Og tæt på en rigtig orkesteroplevelse.

Thomas Michelsen, Politiken

"En imponerende forestilling (...) der i sit koncept balancerer fint mellem tryghed og glasagtig skrøbelighed. Radmila Rajic har i titelrollen en stærk sopran stemme."

Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad

"Et fint musikalsk kammerspil (...)
Frandsen er herligt opfindsom i sin brug af det lille ensemble, stemninger bliver antydet fint og gerne med små midler."

Jakob Wivel, Børsen

"Uropførelsen af John Frandsens nye opera har sin styrke i to ting:
For det første Radmila Rajics præstation. Hun bruger sin sikre dramatiske sopran til at skildre Nora (..... ) både en erotisk hetære og en gimpe af selvoptagethed, indtil oprøret flænser i hende.
For det andet John Frandsens gennemarbejdede, fantasifulde brug af kammerorkestret – her Esbjerg Ensemblet. Masser af instrumentale detaljer, lige fra de sprøde toner på slagtøjets velstemte glas i indledningen til markante tutti-passager undervejs."

Gregersp p
p
p
p
p